Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Minst 16 unga kvinnor bortförda i år: ”Mörkertalet är större”

2021-07-27 • 5 min 9 sek

Unga kvinnor som slår larm om att de förts bort från Sverige ökar. Bara under de första halvåret i år har 16 unga kvinnor kontaktat organsiationen GAPF och bett om hjälp, vilket går att jämföra med 7 personer under samma period förra året. Tejerna är mellan 15-22 år gamla och i många fall har de utsatts för tvångsäktenskap eller könsstympning och mörkertalet tros vara stort. Sabina Landstedt är stödsamordnare på GAPF, som är en politiskt och religiöst obunden förening som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.