Början på sidans innehåll

VM-mästaren i thaiboxning gör proffsdebut i MMA

2021-07-28 • 7 min 58 sek

Josefine ”Thunder” Lindgren Knutsson började med självförsvar när hon var 13 år gammal. Senare kom hon att börja med thaiboxning som hon tog VM-guld i år 2018. Nu vill hon testa något nytt och därför gjort proffsdebut i MMA (Mixed martial arts) och har siktet inställt på världstoppen.

Direktrapportering

Merkels ande svävar över valdagen i Tyskland

5 min 40 sek

Nu har vallokalerna öppnat i Tyskland. Drygt 60 miljoner ska avgöra vem som ska styra landet när förbundskansler Angela Merkel går i pension. För Merkels kristdemokrater har valrörelsen kantats av motgångar och opinionsmätningarna pekar på att Socialdemokaterna kan bli största parti. Men Kristdemokraterna knappar in - rösträkningen kan bli en rysare rapporterar våra utsända reportrar Jona Källgren från Potsdam och Lisa Grenfors från Berlin.

Direktrapportering

Norska Paradise hotel inför ”tumme upp” innan sex

1 min 29 sek

Norska upplagan av Paradise hotel inför ett samtyckeskrav för sina deltagare. De som har tänkt ha sex under programmet måste framöver göra ”tummen upp” mot kameran för att produktionen inte ska avbryta, rapporterar nöjesjournalisten Malin Collin.

Direktrapportering

Modeexperten om höstens kappor och jackor. ”Finns ingen genväg”

10 min 39 sek

Vår modeexpert Emilia de Poret har gjort ett djupdyk bland höstens trender när det gäller kappor och jackor. Här ger hon sina bästa tips på bra och hållbara plagg och på hur man bäst vårdar dem så de blir dina värmande vänner länge. Dessutom svarar hon på tittarfrågor om just höstens modetrender.

Direktrapportering

Kristoffer Triumf vill nyansera diskussionen om alkoholism

12 min

I Kristoffer Trimufs oerhört framgångsrika intervju-podd Värvet har han fått hela kändissverige inklusive Kungen att berätta öppet om sig själv. Men i den självbiografiska romanen med titeln "Törst", så är det sig själv han blottar för sina läsare. Boken handlar om livets begär på bekräftelse och framgång - och om Kristoffers kamp med alkohol och droger.

Direktrapportering

Erik Videgård: "Därför borde vi äta mer lamm"

14 min

Just nu är det högsäsong för höstlamm och detta har vår kock Erik Videgård tagit fasta på och både tillagar en rätt som får Jenny att jubla av smaksensationerna, samt håller en kort lammskola. Recepten hittar du på Köket.se och det som tillagas är: Lammlägg med ancho-chiliglaze, Lammkebab
Shakshuka, vegetarisk, nordafrikansk tomatragu och Mynta, granatäpple och bastmatisallad.

Direktrapportering

Stjärnkocken ska ta hem guldet i Bocuse d'Or: "Skräckblandad förtjusning"

8 min 39 sek

Nu är kockarnas-VM igång och Det är stjärnkocken Sebastian Gibrand som tävlar för Sverige i finalen i anrika Bocuse D`Or. Gibrand har satsat allt de senaste fem åren för den här dagen. Här berättar både Gibrand själv och hans syster Sara Gibrand om vinstchanserna och de enorma satsningar han gjort för att vinna tävlingen. Han känns trygg och verkar ha allt under kontroll just nu säger, Gibrands syster Sara. ”Force of Nature” är temat och guldchanserna är nära nu, säger Sara.

Direktrapportering

Sorg i Vetlanda efter att tre pojkar dog i bilolycka: ”Helt ofattbart”

4 min 27 sek

Vetlanda är i sorg efter att tre gymnasiekillar dog i en frontalkrock utanför Lindshammar i torsdags när de var påväg för titta en fotbollsmatch. Alla killar har varit aktiva i bandyklubben Vetlanda BK, där en av dem fortarande spelade. Andreas Söderman, vice ordförande Vetlanda BK, berättar att det har varit svårt att ta in vad som har hänt - och att sorgen har drabbat väldigt många i det lilla samhället.

Direktrapportering

Så lagar du enkla höstsoppor med buljong som grund

17 min

Kocken och matskribenten Tove Nilsson lagar mustiga höstsoppor med bujong som grund. Det bjuds bland annat på italiensk buljongsoppa med kål och
enkel japansk ramensoppa med svamp, Alla recept hittar du på köket.se.

Direktrapportering

Lapidus om slopad straffrabatt för unga: ”18-åringar kan dömas till livstids fängelse”

3 min

I dag presenterade regeringen och Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) åtgärder som riktar sig mot den grova brottsligheten. Bland annat föreslås slopad straffrabatt för unga. Jens Lapidus, författare och före detta advokat, påpekar att det kan innebära att 18-åringar kan dömas till livstids fängelse - vilket tidigare inte har varit görbart i Sverige.

Direktrapportering

Årsdag av ångbåtsmördarens dödsdom: ”Ingen trevlig människa”

3 min 23 sek

Leif GW om att det i morgon är årsdag av när massmördaren John Filip Nordlund år 1900 dömdes till döden för ett massmord ombord på en båt i Mälaren. Fem personer fick sätta livet till och 8 personer skadas. Han kallades i folkmun för ”Mordlund” och var en typisk återfallsförbrytare. Mordlund avrättades sedemera efter att han greps för morden på ångbåten.

Direktrapportering