Extern länk
Början på sidans innehåll

Klimatångest? Det här kan du göra själv

2021-08-14 • 4 min 50 sek

Det är lätt att kännas sig maktlös och förlamas av klimatångesten, men det finns saker att göra. ”Vi som individer kan inte stänga ett kolkraftverk i Kina, men jag kan sänka mina egna utsläpp”, säger Maria Soxbo, journalist och medgrundare Klimatklubben. Själv har hon slutat äta kött, slutat flyga och handlar det mesta begagnat. ”Det har inte ens känts som en uppoffring”, säger hon. Här listar hon fler förändringar vi som privatpersoner kan göra.

Björn Natthiko Lindeblad avslutade sitt liv – ”Ville ha en lagändring – en lex Natthiko”

8 min 14 sek

"Om du läser det här, så har jag gått ur tiden. Jag fick som jag ville. Förlåt alla vänner för att jag behövde hålla datumet hemligt." Så skrev den tidigare buddhistmunken och näringslivschefen Björn Natthiko Lindeblad i sitt inlägg som publicerades på Instagram och Facebook tidigt på tisdagsmorgonen. Efter flera års sjukdom i den obotliga sjukdomen ALS somnade Björn Natthiko Lindeblad in med hjälp av ett assisterat självmord. Staffan Bergström, pensionerad läkare och ordförande i föreningen Rätten till en värdig död, engagerade sig i Björns fall och möjliggjorde att han kunde avsluta sitt liv.

Dubbelvaccinerade Julia blev sjuk i covid – två gånger: ”Lite av en chock”

7 min 5 sek

Julia blev sjuk i covid-19 första gången i november 2021. Då blev hon sängliggande i två veckor. Sen var hon frisk i en månad, men på en nyårsfest smittades hon igen. Aftonbladet var först med att berätta Julias historia. Anders Sönnerborg, professor i virologi och infektionssjukdomar vid Karolinska Institutet, förklarar hur det kan gå till och hur vi ska tänka om immunitet.