Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Värsta skyfallet i Gävle på 20 år: ”Allting är förstört”

2021-08-18 • 4 min 50 sek

Flera gävlebor vittnar om förödelse efter kraftiga översvämningar och polisen uppmanar allmänheten att inte resa till Gävleborg i nuläget. Busstrafiken är inställd och skolstarten har skjutits upp. Det senaste dygnet har det kommit motsvarande två månaders regn. Vi pratar med TV4Nyheternas reporter Markus Karlsson som befinner sig på plats i Gävle och gävlebon Katarina Lindberg.

Dansade utan tröja och blev utkastad - männen fick vara kvar

4 min 11 sek

Elin Nilsson berättar om hur hon i helgen var på nattklubben Trädgår’n och ser hur flera män dansade runt utan t-shirt på dansgolvet. Efter att inte ha mött någon respons från personal, så tänkte hon att det var okej för henne också. Men så var inte fallet- Elin Nilsson blev utsläpad av ordningsvakterna. Det är ju tråkigt att vi inte har samma förutsättningar, säger Nilsson. Vår juridiska expert, Johanna Björkman ger en bild av hur lagen ska tolkas och varför den gör skillnad mellan kvinnor och män.

Kritiken mot förslaget: Fotbolls-VM vartannat år: ”Våldsam kamp pågår”

2 min 24 sek

Fifa har presenterat ett förslag till förbunden om att spela VM vartannat år från och med 2026. Enligt AP överväger flera europeiska nationer att lämna Fifa som en sista utväg för att förhindra att förslaget om VM vartannat år går igenom. Enligt nyhetsbyrån ska flera medlemsländer i Uefa ha informerat ledningen i Fifa om sina avsikter att dra tillbaka sina medlemskap om förslaget vinner laga kraft. Olof Lundh ger en analys av kritiken och kampen som pågår.
Det är en svår fråga som i grunden handlar om pengar, säger Lundh.