Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Hon är Sveriges kändaste lastbilschaufför: ”Det är svinkul”

2021-09-10 • 3 min 4 sek

Angelica Larsson från Gällivare jobbar som lastbilschufför. När hon dokumenterar sitt liv vid ratten på sociala medier har de blivit så populära så att hon fått hundratusentals följare över hela världen. Missa inte när hon ett klockrent svårslaget fredagstrick.

Direktrapportering

Reinfeldt om utmaningarna som väntar Tyskland: ”Får inte oroa sina grannar”

9 min 16 sek

Det är jämnt i det tyska valet. SPD, det socialdemokratiska partiet, blev största parti och får börja med att försöka bilda regering. TV4:s utrikesreporter Jona Källgren rapporterar direkt från Berlin och Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt är med i studion för att reda ut vilken riktning Tyskland kan ta efter valet.

Direktrapportering

Johanna Nordström om hemliga drömmen: “Jag kommer göra det”

7 min 17 sek

Under pandemin har premiären skjutits upp gång på gång. Men nu, ett och ett halvt år senare, är det äntligen dags för Johanna Nordströms standup-turné “Ring polisen!” att dra igång. Hör henne berätta om barndomsdrömmen och premiären som äntligen ska bli av.

Direktrapportering

Så kom Janssons frestelse till: ”En teaterkomedi”

5 min 23 sek

Sista fredagen i september varje år inträffar Janssons-dagen. Det kanske inte är en självklar dag för alla utan kanske snarare en vattendelare? Måltidshistorikern, Richard Tellström reder ut Janssons historia.

Direktrapportering

Här tar rovdjuret en promenad – mitt i stan

45 sek

Från balkongen mitt i centrala Nykvarn fick Sara Högberg plötsligt syn på rovdjuret som var ute på en nattpromenad. Och hon lyckades fånga det hela på film.

Direktrapportering

Spion-experten om toppchefen som greps av säpo: ”Uppseendeväckande"

3 min 15 sek

En man häktas, misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Mannen har tidigare arbetat på Säpo och Försvarsmakten, och är i dag högt uppsatt chef på en annan statlig myndighet. Joakim von Braun, specialist inom underrättelseverksamhet medverkar.

Direktrapportering

IS-kvinna häktad – 12-årige sonen blev barnsoldat: “Ett grovt brott”

3 min 39 sek

En kvinna som anslutit till terrorsekten IS har häktats av Stockholms tingsrätt misstänkt för att ha medverkat till att hennes tolvåtige son blev barnsoldat i Syrien. Enligt åklagare är det flera svenska barn som dött i strider för IS. Vi pratar med vår mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson.

Direktrapportering

Måne på vift när Kina firar månfestivalen: ”Kaosartade scener”

1 min

I Kina firar man just nu något som brukar kallas för ”månfestivalen”, vilket ofta ses som Kinas näst viktigaste traditionella högtid efter det kinesiska nyåret. Det här firar man bland annat med dekorationer i form av gigantiska ballonger som ska föreställa uppblåsbara månar. Men, det har visat sig vara ganska svårt att ha koll på denna ”rullande” måne.

Direktrapportering