Början på sidans innehåll

Bengt Magnusson om rapporteringen 11 september: ”Skräckinjagande”

2021-09-11 • 6 min 18 sek

Nyhetsankaret Bengt Magnusson arbetade den 11 september 2001 och rapporterade om terrorattentatet i New York. Här berättar han om hur det är att gå in och ur den professionella rollen: ”Jag drabbas personligen, men först efter jobbet. När man ger sig tid att känna efter kommer tårar och ledsnad och en väldig tomhet”.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.