Början på sidans innehåll

Försvarsministern om rekordstor rysk militärövning: ”All anledning att ha ögonen på vad som händer”

2021-09-17 • 8 min 17 sek

Från Kazachstan i söder till S:t Petersburg i norr har Ryssland och Belarus med soldater, tanks, helikoptrar och fartyg övat i en vecka. Den mycket omfattande ryska militärövningen Zapad har skakat om Östersjöregionen. 200 000 militärer mobiliserar och oroar NATO-medlemmarna Polen och Estland, som alltså nu haft rysk-belarusiska trupper runt knuten i en vecka, Försvarsminister Peter Hultqvist oroas över övningens omfattning och har skickat ut svenska beredskapsåtgärder i området.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.