Början på sidans innehåll

”Vår son frågar om vi verkligen älskar honom”

2021-09-19 • 9 min 56 sek

När Tim var elva dagar gammal omhändertogs han av socialtjänsten. Efter en kort period kom han till familjen Persson som blev hans familjehem. Hans biologiska mamma utvisades till Nigeria och hans pappa är okänd. Nu ska Tim också utvisas dit, fast han aldrig har varit där. Hör familjehemsföräldrarnas känslorna kring historien som Dagens Nyheter var först att berätta om. Tim heter egentligen något annat.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.