Början på sidans innehåll

Snart hävs inreseförbudet till USA

2021-09-21 • 3 min 35 sek

Från och med november får svenskar och andra resenärer från bland annat Schengenområdet resa in till USA när det 18 månader gamla inreseförbudet hävs. Hittills har bara amerikanska medborgare, deras närmaste familjemedlemmar, personer med grönt kort och de med "särskilda nationella intressen" fått resa till USA om de varit i Storbritannien eller Europa de senaste 14 dagarna. Endast fullvaccinerade resenärer kommer att få resa in i landet.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.