Början på sidans innehåll

Ovaccinerad Bolsonaro fick äta middag på gatan

2021-09-21 • 1 min 56 sek

Brasiliens president Jair Bolsonaro tvingades äta sin pizza ute på gatan i New York. Detta eftersom han inte låtit vaccinera sig, rapporterar Matilda Boza.
Bolsonaros ärende i New York är medverkan i FN:s generalförsamlings årliga möte. Mötet hålls i New York, en av de städer som har de hårdaste restriktionerna i landet. Bolsonaro har gång på gång avfärdat hur allvarligt coronaviruset är, trots att nära 600 000 personer dött med sjukdomen i Brasilien.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.