Början på sidans innehåll

Ny dokumentär om prostitution: Offren blir allt yngre

2021-09-21 • 11 min

Handeln med kvinnors kroppar har ökat markant de senaste åren, och offren blir allt yngre. SVT:s nya dokumentärserie ”En kropp till salu” följer tre unga kvinnor som hamnat i prostitution. Deras fall har alla lett till fällande domar där sexköparna straffats, men såren hos de drabbade kvinnorna finns kvar. Polisen Simon Häggström och psykologen Josefine Karlsson medverkar båda i dokumentären och vittnar om allt fler utsatta kvinnor och allt fler förövare.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.