Början på sidans innehåll

Bostadsrättsägare se upp: ”Kriminella tar sig in överallt”

2021-09-28 • 7 min 18 sek

Föreningen som ligger i bostadskomplexet kinesiska muren har på grund av misskött ekonomi försatt samtliga boende i ekonomisk kris. Om bostadsrättsföreningen säljs omvandlas den till hyresrätter, de boende får bo kvar men förlorar pengarna de investerat. Johan Nyhus, förbundsordförande på HSB Riksförbund, delar med sig av handfasta tips på vad du måste ha koll på INNAN du köper bostad.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.