Början på sidans innehåll

Så ska elever röra sig mer på skoltid: ”Inför mobilförbud”

2021-10-01 • 3 min 51 sek

Elever på skolor med mobilförbud rör sig mer, det visar en ny studie från Gymnastik- och idrottshögskolan. Dessutom rör sig flickor mindre än pojkar under skoltid, vilket förvånar Gisela Nyberg som är docent vid gymnastik- och idrottshögskolan och huvudansvarig för studien. Att införa ett mobilförbud skulle vara en strategi för att få eleverna att rör sig mer enligt henne.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.