Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Fler grönområden leder till längre liv visar studie

2021-10-08 • 3 min 13 sek

Vilken stad i Europa är grönast och skönast? Det har forskare vid Institutet för global hälsa i Barcelona tittat närmare på i en studie som omfattar 866 städer i Europa. Staden Paredes i Portugal toppar listan, och på 24:e plats hamnar till och med en svensk stad. Casper Jarnebrink medverkar.

Avanzas vd om knarkskandalen: ”Några få som förstör för många”

3 min 24 sek

I går kväll rapporterades det om att knarkhundar ska ha hittat droggömmor i banken Avanzas lokaler, och enligt uppgifter till Aftonbladet ska anställda ha tagit droger öppet på arbetsplatsen. Vilken typ av narkotika som har hittats är i nuläget inte känt, men man kommer införa slumpmässiga drogtester för personalen. I studion: Avanzas vd Rikard Josefson.

Dansade utan tröja och blev utkastad - männen fick vara kvar

4 min 11 sek

Elin Nilsson berättar om hur hon i helgen var på nattklubben Trädgår’n och ser hur flera män dansade runt utan t-shirt på dansgolvet. Efter att inte ha mött någon respons från personal, så tänkte hon att det var okej för henne också. Men så var inte fallet- Elin Nilsson blev utsläpad av ordningsvakterna. Det är ju tråkigt att vi inte har samma förutsättningar, säger Nilsson. Vår juridiska expert, Johanna Björkman ger en bild av hur lagen ska tolkas och varför den gör skillnad mellan kvinnor och män.