Början på sidans innehåll

Så mår du bättre av sociala medier: ”Avfölj konton”

2021-10-09 • 7 min 55 sek

Vi vaknar och sträcker oss efter mobilen – så ser det ut för många som ständigt lever med blicken mot sociala medier. En varningsflagga om hur vårt mående kan påverkas av flödena kom i veckan när det visade sig att dokument om Instagrams skadliga inverkan på främst tonårsflickor hållits hemliga. Hur hotad är vår mentala hälsa av allt scrollande? Psykolog och författare Siri Helle reder ut.

Marcus: Här är Miljöpartiets taktik för att locka väljare

9 min 54 sek

Vår politiske expert Marcus Oscarsson svarar och förklarar: I dag om ett självkritiskt Miljöpartiet som håller kongress, Bill Clinton som har vårdats på intensiven i veckan och Hanif Bali som beslutat sig för att ställa upp i valet 2022 - trots att han nyss sa att han inte skulle det.

Agnes Wold om vaccinkritiken: ”Kan inte veta allt”

11 min

Under pandemin har Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, varit en av de mest tongivande experterna. Förra sommaren skrev Wold på Twitter att man absolut inte ska ge sina barn vaccin mot covid-19 - och hon har även sagt att hon är 100 procent säker på att Folkhälsomyndigheten inte kommer att vaccinera barn. Nu svarar Wold sina kritiker som menar att hon har agerat expert inom områden där hon saknar expertkunskap.

De står på scen i Saturday night fever: ”Ett drömprojekt”

8 min 39 sek

I november sätts musikalen ”Saturday Night Fever” upp på China Teatern i Stockholm. David Lindgren, Kristina Lindgren , Andreas Lundstedt och "Nando" Fuentes Vargas som alla har roller i discoklassikern från 70-talet berättar om sina roller och hur det känns att änligen få stå på scen igen.
– Det är ett drömprojekt, säger David Lindgren.