Början på sidans innehåll

Nya skivan Jenny Wilsons mest nakna: ”Jag kan inte göra det på något annat sätt”

2021-10-09 • 9 min 15 sek

På sina senaste album har Jenny Wilson bearbetat svåra trauman: både den våldtäkt hon utsattes för tidigare och sin egen kamp mot bröstcancer. Men nya albumet "Mästerverket" som släpptes förra veckan kallar Jenny själv ändå det "mest nakna verk hon gjort". I texterna rannsakar Jenny sig själv och den förtvivlan, ensamhet och utmattning hon känt efter alla år av olycka. Men ljuset finns också och en längtan efter att må bra.

Hon levde med en narcissist: ”Pendlade mellan värme och iskyla”

13 min

Martina Skowronska hade under tre år en relation med en man som långsamt bröt ner henne. Hon pusslade ihop hans beteendemönster, insåg att hon var psykiskt misshandlad, och började misstänka att han mannen i fråga var narcissist. Trots att hon såg varningsflaggor var det svårt att lämna honom. Monica Emanell, psykolog och psykoterapeut, berättar om varningssignalerna och varför det är så svårt att bryta med personer som har drag av narcissism. ”De pendlar mellan att kritisera och kärleksbomba, det blir enormt påfrestande psykiskt att få ett grepp om situationen”, säger hon.

Gradvall om Einárs musikvideo: ”Bara de unga lyssnarna ser signalerna”

8 min 14 sek

Artisten Einár blev bara 19 år. Trots att han var tonåring hann han med att producera mycket musik, via egna kanaler. Här berättar musikjournalisten Jan Gradvall om vad det var som gjorde Einár unik. ”Ska man vara krass är det innehållet i texterna. Det är en romantisering av gangstervärlden som många yngre tyckte var kittlande”, säger han.