Början på sidans innehåll

Helena Bergström: ”Vi måste gå i bräschen – låt rynkorna få synas”

2021-10-09 • 8 min 3 sek

Serien ”Bröllop, begravning och dop” blev en tittarsuccé här på TV4 när den sändes i två omgångar 2019 och 2020. Nu kommer den fristående uppföljaren ”Bröllop, begravning och dop – filmen” som från början skulle haft premiär i november i fjol – men som så mycket annat blev uppskjuten. Nu är det äntligen dags för biopremiär. Helena Bergström spelar huvudrollen Grace och har skrivit filmens manus. I Nyhetsmorgon handlar samtalet med Jenny Strömstedt om kvinnors åldrande.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.