Början på sidans innehåll

Sebastian Kurz avgår: ”Fortfarande den mest omtyckta ledaren i landet”

2021-10-10 • 3 min 28 sek

Sebastian Kurz avgångsbesked kom efter att det i veckan framkommit att Kurz och flera andra, honom närstående, personer utreds för mutor, bestickning och trolöshet, rapporterar TV4Nyheternas utrikesreporter Jona Källgren. Enligt misstankarna ska Sebastian Kurz och hans medarbetare för flera år sedan köpt friserade opinionsundersökningar som talat till Kurz fördel. Det är aldrig en bra idé att köpa inflytande i media att dessutom göra det för skattepengar är om möjligt en ännu sämre idé, säger Källgren. Trots alla avslöjanden menar, Källgren att Kurz fortfarande är väldigt populär i landet.

Kritik mot utseendefixeringen i Hollywood: ”Ska man behöva må dåligt för att leva upp till skönhetsideal”

12 min

I veckans svep går TV4Nyheternas Thomas Ritter och nöjesjournalisten Malin Collin igenom nyhetsflödet. De pratar om att utseendefixering av kändisar debatteras på sociala medier efter att Tom Cruise och Adele lagt upp bilder på Instagram där det syns att de har gått upp och ner i vikt. Dessutom pratar de om den sydkoreanska serien Squid game som står slår alla tiders netflixrekord, debatten kring begreppet "blåbrunt" som hållit i sig sedan förra veckans partiledardebatt och de skenande elpriserna.

Mordmisstänkt man var känd av antiterrorpolisen

3 min 38 sek

Mordet på den brittiske parlamentsledamoten David Amess utreds som terror, och den misstänkte gärningsmannen är häktad för terrorbrott. Nu framkommer fler detaljer om gärningsmannen - bland annat att han var känd av antiterrorpolisen sedan tidigare. TV4Nyheternas reporter Petra Nordlund McGahan berättar mer.

Oväntade kattmötet i skogen blev till julsaga

7 min 47 sek

Författaren Ester Roxberg är aktuell med boken ”Den magiska julkatten” och det är den unga och talangfulla konstnären Maxi Svensson som har målat akvareller. Boken är en stämningsfull julsaga för hela familjen, och idén till boken kommer från ett speciellt möte i skogen som Ester var med om.