Början på sidans innehåll

Sociala medierkraschen: ”Tung vecka för Facebook”

2021-10-10 • 3 min 18 sek

Facebook och Instagram drabbades återigen av tekniska problem i veckan, berättar nöjesjournalisten Malin Collin och menar att många blev förvirrade och istället för att vända sig till verkliga möten gick de flesta över till Twitter som gick på knäna efter den massiva tillströmningen. Men som om de senaste avbrotten inte skulle vara nog skakas Facebook av ytterligare skandaler där utfrågningen av en utskottskommitté i USA:s senat med visselblåsaren Frances Haugen. Hon har varit anställd av Facebook och har larmat om att företaget inte klarar av att stävja hat och desinformation på sina plattformar. Vd:n Mark Zuckerberg slår tillbaka mot kritiken. Trots detta förlorades 50 miljarder dollar under veckan och vi andra kanske fick en tankeställare, avslutar Collin.

Marcus: Här är Miljöpartiets taktik för att locka väljare

9 min 54 sek

Vår politiske expert Marcus Oscarsson svarar och förklarar: I dag om ett självkritiskt Miljöpartiet som håller kongress, Bill Clinton som har vårdats på intensiven i veckan och Hanif Bali som beslutat sig för att ställa upp i valet 2022 - trots att han nyss sa att han inte skulle det.

Jonas Karlsson gör succé i Rain Man - berättar om tvivlet kring att stå på scen

11 min

Skådespelaren Jonas Karlsson är just nu aktuell många gånger om - bland annat med Rain Man på Oscarsteatern och novellsamlingen Nya människor i fel ordning. Han berättar om hur det är att filma på dagarna och stå på teaterscenen på kvällarna – och om hur han då och då funderar på om det verkligen är det som han ska göra.