Början på sidans innehåll

Så kan cancer upptäckas med ”pungmeditation”

2021-10-10 • 2 min 42 sek

Oktober är en månad som är starkt förknippad med cancer och regelbunden självundersökning är en viktig förbyggande åtgärd. Trots det visar en ny SIFO-undersökning att okunskapen kopplat till att undersöka kroppen är stor, och att många inte undersöker sin kropp regelbundet. För att bland annat uppmuntra fler män till att undersöka sin pung finns det nu ett meditationsprogram för just detta. Camilla Sköld på Karolinska institutet utbildar i mindfulness och berättar om pungmeditationens fördelar.

Marcus: Här är Miljöpartiets taktik för att locka väljare

9 min 54 sek

Vår politiske expert Marcus Oscarsson svarar och förklarar: I dag om ett självkritiskt Miljöpartiet som håller kongress, Bill Clinton som har vårdats på intensiven i veckan och Hanif Bali som beslutat sig för att ställa upp i valet 2022 - trots att han nyss sa att han inte skulle det.

Jonas Karlsson gör succé i Rain Man - berättar om tvivlet kring att stå på scen

11 min

Skådespelaren Jonas Karlsson är just nu aktuell många gånger om - bland annat med Rain Man på Oscarsteatern och novellsamlingen Nya människor i fel ordning. Han berättar om hur det är att filma på dagarna och stå på teaterscenen på kvällarna – och om hur han då och då funderar på om det verkligen är det som han ska göra.