Början på sidans innehåll

Leif GW om bombmannen i Göteborg: ”Alternativ gärningsman kan inte uteslutas”

2021-10-10 • 3 min 50 sek

Explosionen på Övre Husargatan i området Annedal i centrala Göteborg orsakade enorm förödelse. En stor brand bröt ut där 200 personer evakuerades i närheten av huset. 16 personer fördes till sjukhus för vård av dem hamnade fyra personer på intensivvårdsavdelningen. Tidigt anhölls den så kallade bombmannen som var i 50-årsålderna i sin utevaro – på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott – ett brott som kan ge livstids fängelse. I onsdags hittades den misstänkte dock död i vattnet vid Stenpiren i centrala Göteborg. Polisen misstänker inget brott bakom dödsfallet, men det är fortfarande oklart precis var i fastigheten på Övre Husargatan sprängladdningen gick av vad som orsakat explosionen. Leif GW Persson ger sin analys på var utredningen befinner sig i nuläget.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.