Början på sidans innehåll

Muslimska Aya träffade judiske John: ”Han känner likadant som jag”

2021-10-12 • 8 min 10 sek

I morgon startar den stora konferensen om förintelsen i Malmö – något som väcker frågor om hur man kan bekämpa antisemitism och intolerans på bästa sätt. Ett aktuellt initiativ är skolkampanjen Young Voices for Tolerance, vars grundare Jenny Sköld berättar att man vill bjuda in unga I hela landet att delta i samtalet. John Essle och Aya Najib är två av de gymnasieelever som deltar i projektet.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.