Början på sidans innehåll

Gynekologen om coronavaccin och mensrubbningar – "Inte konstigt”

2021-10-12 • 7 min 15 sek

I Norge ska en ny studie undersöka om det finns något samband mellan mensrubbningar och vaccinet mot covid-19. Här i Sverige har antalet inrapporterade fall till Läkemedelsverket ökat. Över 4 000 fall av misstänkta biverkningar efter vaccinet har kommit in och det handlar då både om försenad mens och oväntade blödningar. ”Sjukdomar kan ge mensrubbningar – och många blir ju ganska sjuka av vaccinet” säger gynekolog Helena Kopp.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.