Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Stålmannen kommer ut som bisexuell

2021-10-12 • 1 min 29 sek

Nya stålmannen Jonathan "Jon" Kent, son till Clark Kent och Lois Lane är bisexuell, Precis som sin far faller Jon Kent för en reporter, den manliga collegevännen Jay Nakamura. Och i det femte numret av Stålmannen som släpps i november så inleder de relationen. "Stålmannen som symbol har alltid stått för hopp, sanning och rättvisa. I dag symboliserar han ännu mer. I dag kan fler personer se sig själva i serievärldens mäktigaste superhjälte, säger författaren Tom Taylor”, i ett pressmeddelande.

Fler får en tredje dos: ”Vi måste fylla på – frågan är hur ofta”

3 min 16 sek

Personer över 16 år som har tagit två vaccindoser kommer stegvis att erbjudas en tredje dos. Det meddelade Folkhälsomyndigheten under onsdagen.
Men på tur just nu står alla svenskar över 65 år och personer som jobbar inom vård och omsorg. Ali Mirazimi, professor i virologi vid Karolinska Institutet, berättar mer i Efter fem.

Hyllar sin avlidna dotter – med tatuering

4 min 1 sek

Tidningen TTELA anordnade en tatueringstävling där den vinnande personen skulle ha en gripande historia. Av flera hundra bidrag var det Elisabet Solvang som vann - med tatueringen på hennes två döttrar.
2013 var döttrarna Anna och Malin involverade i en trafikolycka där Malin miste livet, endast 17 år gammal. I Efter fem berättar Elisabet om sin tatuering.