Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Medicin mot covid-19 snart i tablettform: ”Effekten bättre än väntat”

2021-10-12 • 1 min 38 sek

Magnus Gisslén, professor i infektionssjukdomar vid Sahlgrenska Akademin berättar om det läkemedel som testats som medicin mot covid-19. Det hela startades med en studie som fick avslutas i förtid eftersom läkemedlet hade så pass goda resultat. Effekterna var nämligen så pass tydliga att det inte kändes etiskt försvarbart att fortsätta ge ena halvan av gruppen placebo istället för läkemedlet.

Fler får en tredje dos: ”Vi måste fylla på – frågan är hur ofta”

3 min 16 sek

Personer över 16 år som har tagit två vaccindoser kommer stegvis att erbjudas en tredje dos. Det meddelade Folkhälsomyndigheten under onsdagen.
Men på tur just nu står alla svenskar över 65 år och personer som jobbar inom vård och omsorg. Ali Mirazimi, professor i virologi vid Karolinska Institutet, berättar mer i Efter fem.

Hyllar sin avlidna dotter – med tatuering

4 min 1 sek

Tidningen TTELA anordnade en tatueringstävling där den vinnande personen skulle ha en gripande historia. Av flera hundra bidrag var det Elisabet Solvang som vann - med tatueringen på hennes två döttrar.
2013 var döttrarna Anna och Malin involverade i en trafikolycka där Malin miste livet, endast 17 år gammal. I Efter fem berättar Elisabet om sin tatuering.