Början på sidans innehåll

Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Sponsorer

Nespresso
Dr Oetker
Fazer
Ankarsrum

Proffsbagarens äggtrick för bästa mördegen

2021-10-20 • 42 sek

Deltagarna i Hela Sverige bakar får i uppgift att göra katalaner. Medan de kämpar visar domarna och bagarna Elisabeth Johansson och Johan Sörberg sina bästa sätt att göra bakelsen.
Johan Sörberg sätter igång med mördegen och använder sig av den klassiska siffermetoden.
– 1-2-3, brukar vi kalla det för, säger han.
Sedan börjar han mäta upp smör, mjöl och florsocker enligt metoden.
Men Johan Sörberg avslöjar även ett litet extra trick som gör mördegen smidig och fin och som gör att den inte riskerar att falla sönder.
– Det blir lite mörare, säger han.