Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Nya målet: Utrota HPV-viruset

2021-10-19 • 7 min 1 sek

Utrota livmoderhalscancer – det är målsättningen som fått Region Stockholm att starta en vaccinationskampanj för eliminera den cancerform som är den tredje vanligaste för kvinnor i Sverige. Efter Fem har gjort en kartläggning där 16 av 21 regioner har svarat på om de har anslutit sig till kampanjen eller ej. Vi pratar med Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi, och med Ingela Pirttilä, enhetschef på landstinget Västernorrland och ansvarig för livmoderhalscancer på Sundsvalls sjukhus. Även Sara Grip, Michelle Leon och Claudia Karlsson medverkar.

En död och flera skadade efter branden i Ånge: ”Människor stod på taket”

2 min 43 sek

Under fredagsmorgonen började det brinna i ett flerfamiljshus i Ånge. En person har hittills bekräftats död och flera har skadats. TV4 Nyheternas reporter på plats Marcus Noterius berättar att kommunen nu jobbar hårt för att hitta boende åt de evakuerade. Han säger också att det var kaotiska scener på platsen när branden utbröt.

Julia Franzén om Bachelorette-männens kritiserade beteende: ”Bra att debatten tas upp”

8 min 48 sek

Julia Franzén är TV4:s första Bachelorette. I programmet dejtar hon 20 killar samtidigt i jakten på kärleken. Men hur var det egentligen? Julia gästar Efter fem för att dela med sig av detaljer som inte synts i rutan. Julia har sina föräldrars 40-åriga äktenskap som måttstock, och mamma Marie Franzén berättar om hur det är att se sin dotter dejta i tv. Dessutom berättar Julia om hur hon ser på kritiken som har riktats mot att flera av de män som deltar i programmet beter sig illa och uttrycker sig problematiskt.