Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Bolsonaro kan ställas inför riksrätt efter ny rapport: ”En mästare på att manipulera befolkningen”

2021-10-19 • 4 min 58 sek

Brasiliens president Jair Bolsonaro kan ställas inför riksrätt för sin hantering av coronapandemin. I en omkring tusen sidor lång rapport har en coronakommission tagit fram bevis för att Bolsonaro gjort sig skyldig till 11 brottsrubriceringar under pandemin. Han anklagas bland annat för att genom försummelse ha orsakat dödsfall bland befolkningen. Vi pratar med Henrik Brandão Jönsson, journalist och latinamerikakorrespondent på DN, som befinner sig i Rio de Janeiro.

En död och flera skadade efter branden i Ånge: ”Människor stod på taket”

2 min 43 sek

Under fredagsmorgonen började det brinna i ett flerfamiljshus i Ånge. En person har hittills bekräftats död och flera har skadats. TV4 Nyheternas reporter på plats Marcus Noterius berättar att kommunen nu jobbar hårt för att hitta boende åt de evakuerade. Han säger också att det var kaotiska scener på platsen när branden utbröt.

Julia Franzén om Bachelorette-männens kritiserade beteende: ”Bra att debatten tas upp”

8 min 48 sek

Julia Franzén är TV4:s första Bachelorette. I programmet dejtar hon 20 killar samtidigt i jakten på kärleken. Men hur var det egentligen? Julia gästar Efter fem för att dela med sig av detaljer som inte synts i rutan. Julia har sina föräldrars 40-åriga äktenskap som måttstock, och mamma Marie Franzén berättar om hur det är att se sin dotter dejta i tv. Dessutom berättar Julia om hur hon ser på kritiken som har riktats mot att flera av de män som deltar i programmet beter sig illa och uttrycker sig problematiskt.