Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Sålde sin samling - hittade en ny på vinden

2021-10-20 • 3 min

I Blekinge närmare bestämt Karlskrona bor samlarfamiljen Alexandersson. I 60 år har Jan och Barbro samlat på sig Coca cola-prylar från världens alla hörn - men för några veckor sedan berättade de att samlingen skulle säljas.
Nu är större delen av samlingen såld! Anledningen till försäljningen är att de ska flytta från hus till lägenhet och får helt enkelt inte plats med allt. Men nu har ett nytt problem uppstått. Familjen har upptäckt ännu en samling! På vinden fanns nämligen 2 600 exemplar stor serietidningssamling - som deras son samlat. Äpplet faller inte långt… Att detta rör sig om en riktig samlarfamilj går inte att förneka.

19-årige Truls Möregårdh om sitt VM-silver i bordtennis: “Var inte riktigt väntat”

6 min 34 sek

I natt gav Mattias Falck och Kristian Karlsson oss ett guld i dubbel och Truls Möregårdh tog sitt första VM-silver individuellt, bara 19 år gammal. Stora framgångar i bordtennis-VM stärker nu bilden av Sverige som en stornation i bordtennis. Vi ringer upp silvermedaljören Möregårdh, och pratar även med den legendariske bordtennisspelaren Mikael "Äpplet" Appelgren.

Skridskosäsongen är här – tänk på detta innan du ger dig ut på isen

4 min 56 sek

Säsongen för isaktiviteter har fått lite av en rivstart i och med att det är kyligt i stora delar av landet just nu. Men i vanlig ordning är det inte helt riskfritt att ge sig ut på isen.Tittar vi på de senaste tio åren så har 109 personer i Sverige drunknat på grund av att isen brustit, enligt statistik från Svenska Livräddningssällskapet. Ylva Schöldberg, långfärdsskridskoledare hos Friluftsfrämjandet, ger oss de bästa säkerhetstipsen innan man ger sig ut på isen.