Början på sidans innehåll

Det händer när IS-kvinnorna landar i Sverige

2021-10-21 • 1 min 3 sek

Tre utvisade IS-kvinnor med åtta barn väntas landa i eftermiddag på Arlanda. Där kommer de att mötas av polis, socialtjänst och läkare. "Alla myndigheter i Sverige vet ju vilka de är och att de kommer. De kommer vara granskade under en längre tid, det här är ju utredningar som tar väldigt lång tid. De kan nog vara ute i svenska samhället och sen misstänkliggöras en tid därefter" säger TV4:s Mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson till Nyhetsmorgon.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.