Början på sidans innehåll

Nyhetspanelen: Moderaternas SD-retorik har svängt

2021-10-22 • 7 min 10 sek

Moderaterns partistämma pågår just nu och många diskussioner kretsar kring hur retoriken runt SD har förändrats. I veckan backade bland annat Elisabeth Svantesson från uttalandet om att Sverigedemokraternas politik är rasistisk. Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör, Rossana Dinamarca, Ledarskribent Dagens ETC och Per Schlingmann, författare gästar studion. I Nyhetsmorgon diskuterar de hur Moderaterna har förändrat sitt sätt att prata om Sverifedemokraterna.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.