Början på sidans innehåll

Svårigheterna för stammare i samhället: ”Många tror vi gör det med flit”

2021-10-22 • 7 min 22 sek

Cirka 1 procent av Sveriges befolkning stammar faktiskt, men för Andrea Stéen, grundare för Projekt Prata, tog det 20 år innan hon träffade någon som stammade. Med Projekt Prata har Andrea Stéen gjort det möjligt för stammare att träffas tidigare i livet. Nyhetsmorgon gästas även av Amanda Börjesson, ambassadör för projektet, som berättar om vanliga missuppfattningar kring stamning i samhället.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.