Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Biträdande filmregissör pekas ut efter dödskjutningen: ”Slarv med säkerhetsrutinerna”

2021-10-25 • 3 min 16 sek

Nu höjs röster om bristande säkerhet under filminspelningar. Det var under filminspelningen av filmen RUST där Alec Baldwin avlossade ett skott från en pistol som skulle vara ett så kallad "Cold Gun" alltså ett icke laddat vapen, men som visade sig vara laddat och skottet som avlossades dödade filmfotografen Halyna Hutchins. I helgen hölls en minnesstund för henne och flera medarbetare och hennes familj har uttryckt sin sorg och bestörtning. Stefan Borg rapporterer direkt från New York där förhöret med regissören precis släppts. 6 personer i teamet slutade jobba i protest mot bland annat säkerheten.

Hennes mamma dog på semestern: ”Jag förtjänar att veta vad som hände”

8 min 12 sek

I mars 2020 reste Jessica och Joakim Silva på sin drömresa till Dominikanska republiken. Men resan förvandlades till en tragedi när båda miste livet. I en ny dokumentär skildras vad som hände under semestern, och i granskningen visade det sig att paret Silva inte var ensamt om att ha gått bort under oklara omständigheter i semesterparadiset. Här berättar Elin Andersson, dotter till Jessica, om hur hon upplevde situationen, och Kalle Ström, en av journalisterna bakom dokumentären, om hur granskningen har gått till.

Edvin Ryding: ”Var nästan pojkbandshysteri kring mig”

10 min 1 sek

Edvin Ryding har hunnit med mycket under sitt 18-åriga liv, bland annat ett internationellt genombrott som skådespelare tack vare sin insats i ”Young royals”. Här berättar han om hur det är att få brev från fans i Indien – och om sitt engagemang i psykisk ohälsa bland unga.