Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Därför har kulturjournalistiken misslyckats med bevakningen av svensk gangsterrap

2021-10-25 • 8 min 59 sek

"Det är farligt att glorifiera gangsterkulturen" - så uttryckte sig inrikesminister Mikael Damberg tidigare idag. Mordet på rap-artisten Einar fortsätter väcka känslor och har nu även gett nytt liv åt debatten kring hur man ska förhålla sig till den musikgenre som Einár tillhörde. Caroline Ringskog Ferrada-Noli, författare och skribent, och Victor Malm, kulturredaktör på Expressen analyserar vad Kulturjournalistiken har misslyckats med sin bevakning av den svenska gangsterrapen.

Hennes mamma dog på semestern: ”Jag förtjänar att veta vad som hände”

8 min 12 sek

I mars 2020 reste Jessica och Joakim Silva på sin drömresa till Dominikanska republiken. Men resan förvandlades till en tragedi när båda miste livet. I en ny dokumentär skildras vad som hände under semestern, och i granskningen visade det sig att paret Silva inte var ensamt om att ha gått bort under oklara omständigheter i semesterparadiset. Här berättar Elin Andersson, dotter till Jessica, om hur hon upplevde situationen, och Kalle Ström, en av journalisterna bakom dokumentären, om hur granskningen har gått till.

Edvin Ryding: ”Var nästan pojkbandshysteri kring mig”

10 min 1 sek

Edvin Ryding har hunnit med mycket under sitt 18-åriga liv, bland annat ett internationellt genombrott som skådespelare tack vare sin insats i ”Young royals”. Här berättar han om hur det är att få brev från fans i Indien – och om sitt engagemang i psykisk ohälsa bland unga.