Början på sidans innehåll

Mammor nattvandrar efter dödskjutningen av Einár: ”Vill ge stöd till dem som sörjer”

2021-10-26 • 8 min 18 sek

Efter mordet på den 19-årige artisten Einár förra veckan åkte flera föräldrar från Järvaområdet till Hammarby Sjöstad för att visa sitt stöd. Nasteha Ali och Iman Elmi är föräldrar och nattvandrare i Rinkeby och Ida Kriisa, lärare och förälder på Södermalm. ”Det finns ingen gräns mellan vi och dem”, säger Iman Elmi.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.