Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Sponsorer

Fyrklövern
Göteborgs utvalda
Eriksberg
Scan

Så får du grillsmak på maten – utan att grilla

2021-10-26 • 36 sek

Kocken Jessie Sommarström står för middagen i Kockarnas kamp. Hon var finalist i Årets kock 2020 och arbetar nu för Urban Deli-koncernen. För att genomföra kvällens meny som alla deltagarna i programmet ska få avnjuta senare har hon kockarna Frida Ronge och Tea Malmgård till sin hjälp. Och det ska bli mat med grillsmak – utan att någon råvara har legat på grillen.
Jessie Sommarström visar hur hon gör en grillad olja.
– Då kan man få grillsmaken utan att egentligen tillaga själva råvaran, säger hon.
– Shit, vad smart, säger Frida Ronge.

Oväntade draget förvånar alla i såsduellen

1 min 8 sek

I semifinalen av Kockarnas kamp kämpar kockarna Jacob Holmström, Frida Ronge och Jessie Sommarström om två finalplatser.I sista och avgörande momentet, såsduellen, får de i uppdrag att göra en champagnesås som ska passa till kokt hummer.Den som misslyckas att få de tidigare tävlande kockarnas röster åker ut. De tre semifinalisterna har under dagen tävlat ihop olika mängde med tid som de nu nyttjar.Jessie Sommarström har fått ihop 25 minuter som hon ska använda på bästa sätt för att göra en riktigt fin champagnesås. Men det gör hon inte. Medan de andra två reducerar champagen och steker charlottenlök gör Jessie Sommarström ett oväntat drag som får konkurrenterna att undra vad hon håller på med.Och det undrar Jessie Sommarström själv också.– Varför gör jag så där, säger hon för sig själv under tävlingen.