Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Sponsorer

Fyrklövern
Göteborgs utvalda
Eriksberg
Scan

Fick kokande smör över hela armen

2021-10-26 • 1 min 21 sek

Hon hade lyckats få jobb på anrika restaurangen Sturehof i Stockholm. Kocken Jessie Sommarström hade alltid velat arbeta där sedan hon passerat fönstren och sett det varma ljuset flöda ut på gatan för många år sedan.
Men första dagen på jobbet hade kunnat gå bättre.
Tredje beställningen in var en krabba med massor med smör. När Jessie Sommarström sträcker sig efter plåten så tror hon att maten är färdig. Men i stället rinner det mängder med kokande smör ner över hela hennes arm.
– Jag går fram till min souschef och säger ”du, jag skulle behöva en kompress. Jag har bränt mig lite”.
Chefen tar fram ett litet blått plåster innan han förstår hur illa bränd armen faktiskt är.
Jessie Sommarström fick åka till akuten där det konstaterades att hon hade första, andra och tredje gradens brännskador på armen.

Oväntade draget förvånar alla i såsduellen

1 min 8 sek

I semifinalen av Kockarnas kamp kämpar kockarna Jacob Holmström, Frida Ronge och Jessie Sommarström om två finalplatser.I sista och avgörande momentet, såsduellen, får de i uppdrag att göra en champagnesås som ska passa till kokt hummer.Den som misslyckas att få de tidigare tävlande kockarnas röster åker ut. De tre semifinalisterna har under dagen tävlat ihop olika mängde med tid som de nu nyttjar.Jessie Sommarström har fått ihop 25 minuter som hon ska använda på bästa sätt för att göra en riktigt fin champagnesås. Men det gör hon inte. Medan de andra två reducerar champagen och steker charlottenlök gör Jessie Sommarström ett oväntat drag som får konkurrenterna att undra vad hon håller på med.Och det undrar Jessie Sommarström själv också.– Varför gör jag så där, säger hon för sig själv under tävlingen.