Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Sponsorer

Fyrklövern
Göteborgs utvalda
Eriksberg
Scan

”Jag kräktes blod”

2021-10-26 • 1 min 22 sek

Under Årets kock 2020 hade kocken Jessie Sommarström lyckats ta sig till den tuffa finalen. Men det hade ett pris. Mitt under tävlingen känner Jessie Sommarström att hon måste gå och sätta sig.
Och lyckas inte resa sig igen.
Det visar sig att kocken pressat sig så hårt för att ta sig till finalen att hon till slut klappade ihop. Hon hade tränat stenhårt varje dag och prioriterade till och med bort att äta själv. Det kombinerat med en enorm prestationsångest och en föräldraledighet som krävde allt från henne gjorde att hon fick avbryta tävlingen.
– Det är det värsta jag gjort. Jag mådde sjukt dåligt efteråt. Det var skamligt och jag kände mig som en dålig förlorare. Jag mådde också fysiskt dåligt och kräktes blod, säger hon i programmet Kockarnas kamp.

Oväntade draget förvånar alla i såsduellen

1 min 8 sek

I semifinalen av Kockarnas kamp kämpar kockarna Jacob Holmström, Frida Ronge och Jessie Sommarström om två finalplatser.I sista och avgörande momentet, såsduellen, får de i uppdrag att göra en champagnesås som ska passa till kokt hummer.Den som misslyckas att få de tidigare tävlande kockarnas röster åker ut. De tre semifinalisterna har under dagen tävlat ihop olika mängde med tid som de nu nyttjar.Jessie Sommarström har fått ihop 25 minuter som hon ska använda på bästa sätt för att göra en riktigt fin champagnesås. Men det gör hon inte. Medan de andra två reducerar champagen och steker charlottenlök gör Jessie Sommarström ett oväntat drag som får konkurrenterna att undra vad hon håller på med.Och det undrar Jessie Sommarström själv också.– Varför gör jag så där, säger hon för sig själv under tävlingen.