Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Sponsorer

Fyrklövern
Göteborgs utvalda
Eriksberg
Scan

Sushikockens haveri i fisktävlingen: ”Helvete”

2021-10-26 • 56 sek

I en av deltävlingarna i Kockarnas kamp ska deltagarna filea fisk. Det ligger allt från torsk till piggvar på borden och det gäller att veta vilken teknik som passar vilken fisk.
En utmaning som borde passa tävlingens sushikock, Frida Ronge. Hon jobbar som kulinarisk ledare på restaurang TAK i Stockholm och har inriktat sin karriär på just fisk.
Men tävlingsstressen tar överhanden och Frida Ronge begår det ena misstaget efter det andra. Hon beskriver sina filéer som "fiskfärs" och när hon till slut plingar på klockan så inser hon den största missen av alla.
– Helvete. Det värsta jag har varit med om, säger hon i programmet.

Oväntade draget förvånar alla i såsduellen

1 min 8 sek

I semifinalen av Kockarnas kamp kämpar kockarna Jacob Holmström, Frida Ronge och Jessie Sommarström om två finalplatser.I sista och avgörande momentet, såsduellen, får de i uppdrag att göra en champagnesås som ska passa till kokt hummer.Den som misslyckas att få de tidigare tävlande kockarnas röster åker ut. De tre semifinalisterna har under dagen tävlat ihop olika mängde med tid som de nu nyttjar.Jessie Sommarström har fått ihop 25 minuter som hon ska använda på bästa sätt för att göra en riktigt fin champagnesås. Men det gör hon inte. Medan de andra två reducerar champagen och steker charlottenlök gör Jessie Sommarström ett oväntat drag som får konkurrenterna att undra vad hon håller på med.Och det undrar Jessie Sommarström själv också.– Varför gör jag så där, säger hon för sig själv under tävlingen.