Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Sponsorer

Fyrklövern
Göteborgs utvalda
Eriksberg
Scan

Läkarna: Bli inte gravid

2021-10-26 • 53 sek

Kocken Jessie Sommarström berättar i programmet Kockarnas kamp om kampen hon gått igenom för att kunna leva det liv hon lever i dag.
När hon var nio månader opererades hennes ben efter många problem. Men då uppstod benröta i lemmen. Sedan dess har det varit ett liv kantat av operationer och förmaningar från läkare.
Hon fick höra att hon inte ska ha ett jobb där hon står upp, inte springa och inte bli gravid.
13 operationer senare har Jessie Sommarström sitt drömyrke, sin familj och hon kan ge sig ut på en löptur.
– Det är ingen som ska berätta för mig att jag inte klarar av någonting. För nu står jag här. Jag jobbar som kock. Och mitt ben håller fortfarande, säger Jessie Sommarström.

Oväntade draget förvånar alla i såsduellen

1 min 8 sek

I semifinalen av Kockarnas kamp kämpar kockarna Jacob Holmström, Frida Ronge och Jessie Sommarström om två finalplatser.I sista och avgörande momentet, såsduellen, får de i uppdrag att göra en champagnesås som ska passa till kokt hummer.Den som misslyckas att få de tidigare tävlande kockarnas röster åker ut. De tre semifinalisterna har under dagen tävlat ihop olika mängde med tid som de nu nyttjar.Jessie Sommarström har fått ihop 25 minuter som hon ska använda på bästa sätt för att göra en riktigt fin champagnesås. Men det gör hon inte. Medan de andra två reducerar champagen och steker charlottenlök gör Jessie Sommarström ett oväntat drag som får konkurrenterna att undra vad hon håller på med.Och det undrar Jessie Sommarström själv också.– Varför gör jag så där, säger hon för sig själv under tävlingen.