Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Sponsorer

Fyrklövern
Göteborgs utvalda
Eriksberg
Scan

Mammans tuffa kamp för att få adoptera

2021-10-26 • 1 min 43 sek

I matprogrammet Kockarnas kamp berättar Urban Deli-kocken Jessie Sommarström om sin stora förebild: Sin mamma.
Mamman ville adoptera men fick höra att hon inte uppfyllde kraven.
Då begärde den ensamstående 30-åringen att få nedskrivet exakt vad hon skulle behöva göra inom till exempel arbete och inkomst och bad att få återkomma.
10 år senare återvände mamman med pappret och alla kraven uppfyllda. Och fick adoptera Jessie och hennes bror.
– Att få ett tryggt hem, en förälder med bra värderingar. Det finns inget som är viktigare, säger Jessie Sommarström i programmet.
Mamman gick bort när Jessie Sommarström var 21 år gammal och lämnade efter sig fina värderingar för kocken att ta efter.

Oväntade draget förvånar alla i såsduellen

1 min 8 sek

I semifinalen av Kockarnas kamp kämpar kockarna Jacob Holmström, Frida Ronge och Jessie Sommarström om två finalplatser.I sista och avgörande momentet, såsduellen, får de i uppdrag att göra en champagnesås som ska passa till kokt hummer.Den som misslyckas att få de tidigare tävlande kockarnas röster åker ut. De tre semifinalisterna har under dagen tävlat ihop olika mängde med tid som de nu nyttjar.Jessie Sommarström har fått ihop 25 minuter som hon ska använda på bästa sätt för att göra en riktigt fin champagnesås. Men det gör hon inte. Medan de andra två reducerar champagen och steker charlottenlök gör Jessie Sommarström ett oväntat drag som får konkurrenterna att undra vad hon håller på med.Och det undrar Jessie Sommarström själv också.– Varför gör jag så där, säger hon för sig själv under tävlingen.