Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Sveriges hantering av adoptioner ska utredas

2021-10-27 • 7 min 6 sek

Barn som blivit kidnappade, fått sina identiteter förfalskade och sedan blivit adopterade till Sverige. Det är bara några oegentligheter som en granskning i Dagens Nyheter kan visa på och nu ska Sveriges hantering av adoptioner under 70, 80- och 90-talet utredas, enligt socialminister Lena Hallengren (S).
Daniel Olsson, ett av de barn som adopterades till Sverige från Chile under 70-talet, pratar om hur han påverkats av det här och Patrik Lundberg, reporter på Dagens Nyheter, berättar om granskningen som han står bakom tillsammans med Josefin Sköld och Alexander Mahmoud.

En död och flera skadade efter branden i Ånge: ”Människor stod på taket”

2 min 43 sek

Under fredagsmorgonen började det brinna i ett flerfamiljshus i Ånge. En person har hittills bekräftats död och flera har skadats. TV4 Nyheternas reporter på plats Marcus Noterius berättar att kommunen nu jobbar hårt för att hitta boende åt de evakuerade. Han säger också att det var kaotiska scener på platsen när branden utbröt.

Julia Franzén om Bachelorette-männens kritiserade beteende: ”Bra att debatten tas upp”

8 min 48 sek

Julia Franzén är TV4:s första Bachelorette. I programmet dejtar hon 20 killar samtidigt i jakten på kärleken. Men hur var det egentligen? Julia gästar Efter fem för att dela med sig av detaljer som inte synts i rutan. Julia har sina föräldrars 40-åriga äktenskap som måttstock, och mamma Marie Franzén berättar om hur det är att se sin dotter dejta i tv. Dessutom berättar Julia om hur hon ser på kritiken som har riktats mot att flera av de män som deltar i programmet beter sig illa och uttrycker sig problematiskt.