Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Aida Hadzialic (S): ”Vårdpersonalen har larmat i flera år - det vet Svenonius”

2021-11-03 • 9 min 45 sek

Under onsdagseftermiddagen pågår ett digitalt stormöte med över 560 barnmorskor från förlossningskliniker i Stockholm angående den akuta barnmorske-situationen i regionen. En av de som är med och leder mötet är Elin Hallgren som är ordförande i Barnmorskeförbundet i Stockholm. Finansregionråd Iréne Svenonius bemöter kritiken som har rasat mot henne senaste tiden. En av de som är kritiska är oppositionsregionråd Aida Hadzialic. – Vårdpersonalen har larmat i åratal och det vet Svenonius, säger hon.

Hopplandslaget tilldelas Bragdguldet: ”Vi har jublat tillsammans”

3 min 40 sek

I dag delades Bragdguldet ut – Svenska Dagbladets pris för årets svenska idrottsprestation. Och vinnare blev hopplandslaget efter det historiska OS-guldet i Tokyo. Motiveringen löd: ”För historiskt OS-guld efter en unik laginsats – med tillit, mod och kontroll i perfekt harmoni”. Vi pratar med Malin Baryard och Henrik von Eckermann, som tillsammans med Peder Fredricson fixade guld efter omhoppning mot USA.

Bild på nya ministern sprids – ser ut som nazisthälsning: ”Undergräver trovärdigheten”

5 min 53 sek

I går publicerade nyhetssajten Nyheter Idag en bild på Sveriges nya civilminister Ida Karkiainen (S) där hon som 15-åring gör en gest som liknar en nazistisk hälsning. Bilden har nu skapat stor debatt. Vi pratar med Tobias Bromander, lektor i statsvetenskap på Linnéuniversitetet, som bland annat har skrivit en avhandling om politiska skandaler och mediadrev, och med TV4 Nyheternas politiska kommentator Ann Tiberg.