Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Vittnesmål om grova övergrepp skakar hockeyvärlden – ”Måste upp nu”

2021-11-03 • 9 min 33 sek

Sexuella övergrepp och tystnadskultur skakar om hockeyvärlden. Förra veckan avslöjade hockeyspelaren Kyle Beach att han var "John Doe", den unga kille som 2010 utsattes för sexuella övergrepp av dåvarande videocoachen Brad Aldrich. Den före detta ishockeyspelaren Jonathan Hedström delar med sig av sina erfarenheter inom svensk ishockey. Tobias Stark, ishockeyforskare och lektor i idrottsvetenskap, berättar hur machokulturen kan upprätthållas.

Anders Bagge om scenrädslan inför Melodifestivalen: ”Ville aldrig mer sjunga”

12 min

Ett helt land mer eller mindre kräver hans närvaro i tv-rutan. Bland annat brukar vi se honom i Idoljuryn, där han i mängder av år bedömt och tagit fram musikaliska talanger. Men nu är det han själv som ska bli bedömd. Om någon månad syns Anders Bagge i Sveriges största tv-program Melodifestivalen. För Efter fem delar han med sig om en viss rädsla över att stå på scen och sjunga.

Iskalla kampen i knivsta – stor gädda frös fast med gös i käften

1 min 2 sek

När Eric Svensson var ute på skridskotur fick han syn på något han aldrig kunnat tro sig komma över. En fastfrusen gädda med en gös under isen. Nu uppmärksammas den mystiska fiskbilden av många på sociala medier och folk vallfärdar till platsen för att få se gäddans sista kamp med gösen.