Extern länk
Början på sidans innehåll

Möbelsnickaren Niklas Nilsson tog hem full pott på gesällprovet: ”Känns helt overkligt”

2021-11-04 • 4 min 31 sek

Närmare 180 hantverkare inom 37 olika yrken fick ta emot kompentsbevisen gesäll-och mästerbrev för sina prestationer. Pris delades ut i Blå Hallen i Stockholm till allt från murare och bagare till florister, möbelsnickare och tatuerare. Men endast en av alla fick högsta poäng för sitt arbete och det var möbelsnickaren Niklas Nilsson. Här berättar han om utmärkelsen och visar upp sin pjäs som också fick högsta poäng av Sofia och Steffo.
Gesällbrevet är hantverkarnas egen kvalitetsgaranti och för att få det krävs tre års arbete och väl utfört prov, för att få ett mästerbrev krävs minst 10 års utbildning och praktik utan anmärkning.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.