Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyfödde Eldur blev akut leversjuk – donator räddade hans liv: ”Fantastiskt”

2021-11-08 • 7 min 42 sek

I dag börjar donationsveckan vars syfte är att få fler att ta ställning till organ- och vävnadsdonation. En som vet hur viktigt det är med donatorer är Kristín Gunnarsdóttir, vars son Eldur blev akut sjuk i en leversjukdom bara 4 månader gammal. Då började sökandet efter en donator samtidigt som Eldur blev sämre – men så plötsligt dök en räddande ängel upp som visade sig vara en matchande donator. Transplantationskirurgen Markus Gäbel som opererade Eldur berättar om operationen och det stora behovet av fler donatorer.

Björn Ulvaeus: Livet har aldrig varit så bra som nu

18 min

Björn Ulvaeus har haft ett intensivt år bakom sig. ABBA:s återkomst och kommande konserter i London och en helt nyskriven musikal med Pippi Långstrump som har premiär under 2022. Björn har haft en lång karriär bakom sig men tycker att livet aldrig har varit så bra som nu.

Stort grattis Marcus Noterius på födelsedagen!

1 min 19 sek

Idag är det inte vilken dag som helst. Det är nämligen Marcus Noterius födelsedag. Det finns nog ingen i Sverige som testat så många olika vinteraktiviteter i rutan som just Marcus. Stort grattis på födelsedagen från alla oss på Nyhetsmorgon!