Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och MaxSenaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Experten orolig: ”Är du inte vaccinerad än så är det läge nu”

2021-11-11 • 10 min 33 sek

Totalt har 15 078 personer avlidit i Sverige med bekräftad covid-19. Men en ny rapport från Region Stockholm visar att ytterligare 5 400 svenskar kan dö fram till sommaren 2022 – i ett så kallat ”värstascenario”. Vi pratar med Stefan Fors, från Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin – som ligger bakom beräkningen, samt med Jan Albert, professor i smittskydd. Även Lennart Ericsson, Nialsh Siddique, och Didrik Forslund medverkar.

Eleverna rycker in och räddar skollunchen

2 min 53 sek

Den senaste tiden har det varit kris på en hel del skolor runt om i landet. Personalen har blivit sjuka och har därför inte kunnat servera någon lunch i skolan. Men tur att det då finns snabbtänkta ungdomar. Tilda Gustafsson, Emil Tillman Aspefalk och Carl Morenius går tredje året på gymnasiet och har UF-företaget "Korv UF" ihop. De såg en gyllene chans när läget uppstod. Snabbt som attan kom de över med hundratals korvar, ketchup, senap och en grill och sedan rullade pengarna in. ”Eleverna blev jätteglada och uppskattade det väldigt mycket, även lärarna kom och köpte av oss, säger Tilda Gustafsson.