Extern länk
Början på sidans innehåll

Nytt spel med demokratin i fokus – ”Visar hur lätt det är att avskaffa demokratin”

2021-11-17 • 5 min 54 sek

Mycket handlar om det politiska spelet i riksdagen nu, MEN idag ska man ha en annan sorts spelträff i där. Det är nämligen människorättsorganisationen Civil Rights Defenders som har tagit fram brädspelet Dictator of Sweden. Och ursprunget till det här spelet är en novusundersökning som visar att drygt 1 av 3 svenskar är roliga över att Sverige rör sig mot att bli ett allt mer odemokratiskt land. Anders Pettersson från Civil Rights defenders berättar om spelet och Åsa Eriksson (S), riksdagsledamot, kommer få testa spelet i eftermiddag.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.