Början på sidans innehåll

Så jobbar fjällräddarna: ”Hundratals räddningar per år”

2021-11-18 • 4 min 14 sek

Friluftstrenden växer och allt fler vill besöka dom svenska fjällen. Här berättar Peter Borg som är polis och kursledare i övningen som pågår, där 34 nya fjällräddare just nu utbildas för att vara redo att hjälpa de som hamnar i nöd. TV4Nyheternas reporter Marcus Noterius är på plats för att rapportera om vad som krävs, men också fått figurera som patient.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.