Början på sidans innehåll

Nya riktlinjer för hjärt-lungräddning – viktigast att veta

2021-11-25 • 7 min 3 sek

Varje år drabbas cirka 6000 svenskar av hjärtstopp och snabba insatser direkt efter hjärtstoppet är A och O för att man ska överleva. I veckan presenterades nya svenska riktlinjer om hur man ska utföra hjärt- och lungräddning. En som har koll på vad som gäller är förstås akutsjuksköterskan Camilla Thurell.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.